قصه‌های پندآموز کهن (جلد۱ )

قصه‌های پندآموز کهن (جلد۱  )
پدید آورنده(ها):
مترجم(ان):
محل نشر/ناشر:
سال نشر:
1393

کتاب حاضر اولین جلد از مجموعه چهار جلدی قصه های پند آموز کهن است که چهل قصه کوتاه را در بر می گیرد. قصه و داستان نیازی به تعریف نداردچون همه ما کمابیش قصه شنیده ایم و چه بسا از آن پندها گرفته باشیم گاه از شنیدن یک قصه گریان شده و گاه ساعت ها به فکر فرو رفته ایم فرقی ندارد که داستان یا قصه بازآفرینی یک رویداد تخیلی باشد یا نقل گذشته تاریخ بلکه آنچه مهم می نماید, آموزه و هدفی است که قصه را به وجود می آورد.

قصه هرچه باشد و قصه گو هر که باشد, هدفی جز بیان مرادش ندارد. اگر مراد آدمی در قالب داستان و تمثیل باشد, ماندگارتر خواهد بود; چرا که زبان قصه زبانی امری و خطابی نیست و به صورت غیرمستقیم به روشنفکری و بیان اندیشه ها می پردازد. لذا شنیدن قصه برای آدمی دلنشین تر و جذاب تر است.

امروزه روانشناسان معتقدند داستان و قصه در رشد مغز کودکان و پرورش قوه تخیل آنها سهم بسزایی دارد. کودک از طریق قصه با محیط پیرامون خود بیشتر آشنا می شود. به هنگام رویارویی با نمونه های واقعی آن, می تواند رفتار و کنش مناسبی از خود نشان دهد. او فقط از قصه پند نمی گیرد بلکه کلمات جدید می آموزد, با تجربه های دیگران آشنا می شود و از احساسات گذشتگان و هم نوعان خود آگاه می گردد.نیز قدرت تمرکز و دقت او افزایش می یابد و به رشد عاطفی, اجتماعی, کلامی و ذهنی او منجر می شود.مجموعه حاضر نیز با همین هدف فراهم گشته است; چنانکه هر قصه نیز دارای پند آموزنده و نکته ای سازنده می باشد.

در بازآفرینی این مجموعه از کتاب های کلیله و دمنه, جوامع الحکایات , بوستان و گلستان مرزبان نامه و... استفاده شده, تا کودکان ایرانی علاوه بر پندآموزی و آموختن راه و رسم زندگی با میراث گرانبهای گذشتگان خود نیز آشنا شوند.

ایتا روبیکا