‏‫طرح بحث برای مدیریت کلاس فلسفه و کودک

 	‏‫طرح بحث برای مدیریت کلاس فلسفه و کودک
مترجم(ان):
سال نشر:
1395
گروه سنی:
کلید واژه:

فلسفه و کودک، فلسفه برای کودکان یا هر عنوان دیگری درباره نسبت میان کودک و فلسفه، موضوعی است که در دهه های اخیر ذهن اندیشمندان بسیاری را در اقصی نقاط دنیا به خود مشغول ساخته است. نکته حائز اهمیت در اینجا آن است که عمده مطالبی که در این حوزه، میان اندیشمندان تولید شده و دست به دست گردیده است، توسط بزرگسالانی عرضه شده که خود به تفکر و فعالیت فلسفی حرفه ای و یا نسبتا حرفه ای مشغولند. به دیگر سخن، آموزه های این بحث از جانب فیلسوفان برای کودکان و از بالا به سمت پایین تجویز شده است. این امر سبب شده برخی از پژوهشگران این حوزه، موضوع تناسب یا عدم تناسب داده های فلسفی ای که توسط فیلسوفان حرفه ای برای کودکان فراهم آمده را با قابلیت و توانایی ذهنی و روانی آنها مورد بحث قرار داده و دعاوی جدید و متفاوتی را طرح کنند.
در کتاب پیش رو، تلاش شده موضوع فلسفه و کودک از منظر اخیر مورد بحث قرار گیرد و بر مبنای تفاوت ساحت کودکی از ساحت های جوانی و بزرگسالی، محتوای فلسفی و روشی برای آموزش و تعلیم فلسفی کودکان ارائه شود.

این مجموعه که منعکس کننده تجربیات یک دهه فعالیت گروه فلسفه و کودک بنیاد حکمت اسلامی صدرا است تلاش می کند در پرتو حکمت متعالیه صدرایی، آموزش فلسفه برای کودکان را بر سیاق بومی و ایرانی عرضه دارد.

آنچه در مجموعه حاضر آمده است، گزارشی از مجموعه کلاسها و کارگاه های آموزش فلسفه برای کودکان است که در عین بهره مندی از مبانی نظری، به اقتضای نوع فعالیت فلسفی کودکان از زوایا و ابعاد تجربی نیز بهره مند است.

این کتاب شامل بیست فصل با موضوعات احترام، نظم، گوش دادن، فکر کردن، شجاعت، خشم، صحبت کردن، انتقاد، استدلال، صبر، سؤال کردن، معیار، اعتماد بنفس، صداقت، غیبت، مسخره کردن، مشورت، تصمیم گیری، اختلا ف نظر و حسادت است.

ایتا روبیکا