رفتن به محتوای اصلی

آموزش مفاهیم دینی به خردسالان: برای مربیان مهدهای کودک: کتاب راهنمای آموزش مربیان

آموزش مفاهیم دینی به خردسالان: برای مربیان مهدهای کودک: کتاب راهنمای آموزش مربیان
مترجم(ان):
محل نشر/ناشر:
سال نشر:
1392

کتاب‌‌ راهنمای آموزش: آموزش مفاهیم دینی به خردسالان برای مربیان مهدهای کودک ، ارتباط کودکان با قرآن کریم، آشنایی آن‌ها با آداب دینی و نحوه‌ی تاثیرپذیری آن‌ها از مراسم مذهبی به صورت جداگانه دسته‌بندی شده و در این اثر آورده شده است.کودکان امروز، آینده سازان جامعه‌ی فردا خواهند بود. کودکان دوره‌ی پیش دبستانی، بیش از هر زمان دیگر آماده‌ی پذیرش آداب و رفتارهای مطلوب‌اند. در فرمایشات معصومین بزرگوار (ع) براین مسئله، تاکید بسیار شده است. فطرت توحیدی در این مقطع سنی، درآستانه‌ی شکوفایی قرار می‌گیرد و شخصیت کودک را شکل می‌دهد. لذا، برنامه‌ها و فعالیت‌های دوره‌ی پیش از دبستان، با تأثیرپذیری از رویکرد الهی در مسیر تعریف کردن رابطه‌ی کودک، متناسب با درک ظرفیت سنی در چهارحوزه‌ی (ارتباط با خود، ارتباط با خدا، ارتباط با جامعه و ارتباط با نظام آفرینش) تنظیم می‌گردد.

ذات انسان خداجو است. فطرت پاک بشر، از دیرباز تاکنون، طالب کشف و شناختن خالقی تواناست که به او زندگی بخشیده است. آدمی، هرچه بیشتر بیاموزد و بیازماید، بیشتر به جستجوی خداوند، مشتاق و علاقمند می‌گردد. هنگامی که سیر رشد و تحول جسم و روح انسان، به صورتی سالم و صحیح، روند تکاملی خود را طی نماید، لزوم صیقل و تربیت مؤثر روان و اندیشه‌ی او نیز بیشتر خواهد بود.

بهترین دوران، برای یادگیری و انس قلبی با تعالیم مذهبی، دوره‌ی کودکی است. زمانی که ذهن جویا و پویای کودک خردسال در طلب کشف و آزمودن ناشناخته‌هاست و از سوی دیگر، رسالت عظیم تربیت و پرورش آینده‌سازان فردا، مسئولیتی خطیر محسوب می‌شود؛ زیرا کشوری سالم و صالح، نیازمند برخورداری از جامعه‌ی آگاه و مؤمن است؛ جامعه‌ای که در آن هر فرد به نوبه‌ی خود، در سلامت رفتاری، اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی آن، دخیل و اثربخش می‌باشد.

جذب و جلب کودکان به سوی یادگیری و انس با دین، ضامن سلامت و آسیب ناپذیری جامعه‌ی فردا است، پس می‌توان به جرأت اذعان کرد، آموزش صحیح دینی و هدایت آگاهانه و مسئولانه‌ی کودکان و نوجوانان امروز، پایه گذارثبات، پیشرفت و حفظ و پاسداری از ارزش‌ها و دستاوردها خواهد بود.

ایتا روبیکا