اطلاعات عمومی دانشآموز
کتاب اطلاعات عمومی دانشآموز (جلد اول) نوشته سید حسن سید محمدی و زینب پورمدنی، پاسخگوی نیاز عموم مردم به ویژه دانشآموزان عزیز در مورد مسائل عمومی است.
اطلاعات، ذهن و ضمیر انسان را به سوی دانایی میگشاید و دشتهای فراوانی از معرفت و آگاهی را با نشاط و سرسبز میسازد. در این میان، اطلاعات عمومی، نقش کلیدی و راهگشا برای همهی اقشار جامعه، به ویژه دانشآموزان و دانشجویان دارد، زیرا: اولا، اینگونه آثار در کمترین زمان، جوهرهی اطلاعات در مورد موضوعی خاص را که به صورت پراکنده در کتابهای متعدد مطرح گردیده است به صورت جدول و فهرستوار و مختصر در اختیار خواننده میگذارد و از این بابت در وقت خوانندگان صرفهجویی میگردد. ثانیا، از آنجا که «عمومی» است؛ عموم یا همهی اطلاعات در زمینههای متفاوت را در اختیار عموم افراد جامعه میگذارد و آنان به فراخور دانش و آگاهی و استعداد خود میتوانند از آن بهرهمند شوند.
در بخشی از کتاب اطلاعات عمومی دانشآموز (The student general knowledge) دربارۀ نقاشان معاصر و باستان میخوانید:
سهراب سپهری- محمد بهرامی- بهزاد هراتی- ابوالحسن غفاری- ابوتراب خان غفاری- میرزا علی اکبر خان- میرزا نقاشباشی غفاری- حسین بهزاد- اسماعیل آشتیانی
هراتی، معروف به «بهزاد مینیاتوریست» از نقاشان دوره صفویه میباشد. معروفترین آثارش تصویر سلطان حسین بایقرا و تصویر بوستان سعدی میباشد.
ابوالحسن غفاری، معروف به «صنیع الملک» از نقاشان دوره قاجاریه میباشد. اولین مدرسهی نقاشی را تأسیس کرد و از آثار معروف او تالار نظامیه را میتوان نام برد.
ابوتراب خان غفاری، معروف به سرهنگ» از نقاشان دوره قاجاریه میباشد و تصویرهای روزنامهی شرافت از اوست.
میرزا علی اکبر خان، معروف به «مزینالدوله» نقاش کاشانی و از نقاشان مشهور ناصرالدین شاه بود. در زمان ناپلئون سوم به فرانسه عزیمت کرد و در دارالفنون تهران استاد نقاشی بود.