رفتن به محتوای اصلی

یادگاری آبا و اجدادی

یادگاری آبا و اجدادی
پدید آورنده(ها):
مترجم(ان):
محل نشر/ناشر:
سال نشر:
1394

کتاب یادگاری آبا و اجدادی به نویسندگی سولماز خواجه وند روایت‌گر تورنگ مرد مکار و حیله‌گری است که سر همه کلاه می‌گذاشت؛ یک روز تصمیم می‌گیرد خانه‌ی پیرزنی به نام ننه قمر را با کلاه‌برداری مال خودش کند اما ننه قمر که پیر زنی داناست کاری می‌کند که او از کرده خودش پشیمان شده و پا به فرار گذارد.

یادگاری آبا و اجدادی یکی از داستان‌های جذاب و آموزنده‌ی مجموعه «شکرستان و یک داستان» است که با روایتی ساده و روان و تصاویری رنگی و جالب برای کودکان ارائه شده.

ماجراهای شکرستان در شهری قدیمی و خیالی با بیش از ۱۰۰ شخصیت روی می‌دهد. این قصه‌ها بر اساس داستان‌ها، ضرب‌المثل‌ها و قصه‌های قدیمی و عامیانه‌ی ایرانی-شرقی انتخاب و سپس با رویکردی مدرن و به روز به رشته تحریر در آمده‌اند. در این شهر باستانی، هیچ‌کس در جایگاه خود نیست. تلاش شده تا با تغییر شکل تصویری و دراماتیک، شیوه‌ای اتخاذ شود که کوچک و بزرگ پس از خندیدن به طنز داستان‌ها، عمیقاً به فکر فرو روند و آینه رفتارهای اجتماعی و فرهنگی خود را بازنگری کنند.

در بخشی از کتاب یادگاری آبا و اجدادی می‌خوانیم:

ننه قمر پشت در ایستاده بود، تا تورنگ را دید گفت: «ننه خواب بودی؟ باید ببخشیدا! خواب بد دیدم! خواب دیدم میخ آقای خدا بیامرزم رو از دیوار کنده‌اند!» تورنگ که هنوز قلبش تند تند می‌زد گفت: «میخ صحیح و سالم سر جاشه! حالا برو بذار بخوابم!» ننه قمر گفت: «نه ننه! باید با چشای خودم ببینم تا خیالم راحت شه!» بعد رفت تو، میخش را روی دیوار دید و خداحافظی کرد و رفت. تورنگ هم هر کار کرد تا خود صبح خوابش نبرد.

ایتا روبیکا