رفتن به محتوای اصلی

فلسفه در کلاس درس

فلسفه در کلاس درس
پدید آورنده(ها):
مترجم(ان):
محل نشر/ناشر:
سال نشر:
1392
گروه سنی:

اگر می‌خواهید دانش‌آموزان اندیشمند پرورش دهید، کتاب فلسفه در کلاس درس اثر رون شاو به شما کمک می‌کند از کنجکاوی طبیعی آن‌ها برای بهبود توانایی‌ استدلال‌ کردن بهره بگیرید و کیفیت فکر کردن درباره‌ موضوع‌های مهم را در آن‌ها بالا ببرید.

موضوع تشویق کودکان و نوجوانان به مباحثه و استدلال در مورد مسائل و موضوعات فلسفی دور از ذهن به نظر می‌رسد. کتاب فلسفه در کلاس درس (Philosophy In The Classroom) به معلمان این اجازه را می‌دهد تا به دنیای مربوط به کنجکاوی و خواست طبیعی کودکان دست یابند.

این کتاب به گونه‌ای تدوین شده که در آن برنامه و طرح‌هایی برای درس‌های کاربردی و عملی گنجانده و باعث می‌شود بچه‌ها در ارائه دیدگاه‌ها و نقطه نظراتشان به گونه‌ای منظم و مدون اظهار نظر کنند.

نویسنده‌‌ی این کتاب، رون شاو (Ron Shaw)، یک معلم باتجربه و نویسنده‌ بیش از 40 کتاب درباره‌ چگونگی پرورش مهارت‌های فکرکردن در دانش‌آموزان است. او در این کتاب 15 داستان از داستان‌های کوتاه اِزوپ، را برگزیده و پرسش‌هایی مرتبط با موضوع هر داستان مطرح کرده است. همچنین از میان مَثل‌هایی که مردمان فرهنگ‌های گوناگون در گفتار یا نوشتار خود به کار می‌برند، گلچینی مرتبط با موضوع هر درس آورده است تا انگیزه‌ بیش‌تری برای اندیشیدن فراهم شود. بی‌گمان شما و شاگردانتان از این داستان‌ها و پرسش‌هایی که برای بحث در پایان هر داستان آمده است، چیزهای بسیار می‌آموزید و مزه‌ شیرین خردورزی را می‌چشید.

رون شاو برای بیان بهتر و ارائه توضیحات از تصاویر و عکس استفاده کرده تا فهم موضوعات انتزاعی را برای نوجوانان و جوانان آسان سازد.

در بخشی از کتاب فلسفه در کلاس درس می‌خوانیم:

روزی خرگوش‌ها که از ترس بیش از حد خود و گوش به زنگ بودن دائمی و خسته کننده‌ای که همیشه در کنار آنان بود؛ بسیار ناراحت بودند. تصمیم گرفتند تا زندگی و مشکلاتشان را با پریدن از صخره‌ای بزرگ به درون دریاچه‌ای عمیق پایان دهند. وقتی تعداد زیادی از آن‌ها برای به انجام رساندن هدفشان حرکت کردند؛ قورباغه‌هایی که در ساحل دریاچه صدای پای خرگو‌ش‌ها را شنیدند؛ شتابان و ترسان برای امنیت بیشتر به عمق آب شیرجه زدند.

یکی از خرگوش‌ها به محض ناپدید شدن قورباغه‌‌ها، خطاب به دوستانش فریاد زد:

"بمانید دوستان من! آنچه در سر دارید انجام ندهید. زیرا اکنون می‌بینید که موجوداتی ترسوتر و ضعیف‌تر از ما نیز وجود دارند".

ایتا روبیکا