کرونا

کرونا

 

مبارزه کودکان و نوجوانان با کرونا

«کرونا» در بیشتر کشورهای در حال گسترش است. در این وضعیت ویژه، صحبت آرام با کودکان بسیار اهمیت دارد. با کودکان زمانی می‌توان با آرامش صحبت کرد که بزرگسالان در اطرافشان با آرامش صحبت کنند، زیرا آنان توجه ویژه‌ای به نحوه صحبت بزرگسالان دارند. چگونه با کودکان در مورد این ویروس صحبت کنیم؟ چه نکاتی را در مورد این ویروس رعابت کنیم؟ از مهم‌ترین نکاتی که باید در نحوه صحبت مدنظر داشت این است که کودکان و نوجوانان به طور یکسان به کمک بزرگسالان نیاز دارند تا کودکان اهمیت مبارزه با کرونا، بیماری واگیردار را درک کنند. 

همچنین رعایت عادات بهداشتی با اصول صحیح که می‌توانند بزرگسالان داشته باشند و به طور عملی اجرا کنند تا خطر این ویروس را را بفهمند. بزرگسالان می‌توانند به کودکان بگویند: پزشکان در تلاش هستند تا آسیبی به آنان وارد نشود. البته بزرگسالان باید پیش از صحبت با کودکان، حقایق را، خود درک کنند و آماده باشند اطلاعات دقیق را به روشی قابل‌فهم برای کودکان توضیح دهند. مواردی مانند نحوه صحبت با کودکان و ... از مهم‌ترین نکاتی که باید مدنظر داشت. 

 

نکات ضروری رعایت بهداشت برای مقابله با کرونا

نکات ضروری دیگر که می‌توان در مورد این ویروس صحبت کنیم در ذیل آمده است:

  1. اصول بهداشتی را کامل رعایت کنیم.
  2. عادات بهداشتی صحیح و دقیقی داشته باشیم.
  3. پیش از صحبت با کودکان، ابتدا حقایق را درک کنیم تا آماده پاسخ باشیم.
  4. اطلاعات دقیق مربوط به حفظ سلامتی از بیماری را به روشی قابل‌فهم توضیح دهیم.
  5. به کودکان بگوییم: مسئولان، پزشکان، پرستاران  و ... تلاش می کنند تا به کسی آسیبی نرسد.
  6. اگر کسی جهت دریافت خدمات مراقبتی به بیمارستان مراجعه کرد، یادآوری کنیم: پزشکان و پرستاران می‌دانند چه اقداماتی انجام دهند.
  7. کودکان از بزرگسالان برای درک دنیا استفاده می‌کنند. به همین دلیل کودکان کمابیش نحوه صحبت کردن بزرگسالان اطرافشان با آن‌ها مضطرب خواهند شد.
  8. کودکان باید بدانند نه نژاد و نه اصل و نسب هیچ تأثیری در احتمال ابتلا به این ویروس ندارد. ظاهر یا نژاد خانوادگی مهم نیست و کودکان باید از این موضوع آگاه باشند.
  9. بزرگسالان با کودکان صادق باشند، به ویژه کودکانی که از تصاویری که در تلویزیون مشاهده می‌کنند برداشتی نادرست دارند. برای کمک به کاهش اضطراب، با کودکان صحبت کنید.
  10. آن‌ها واقعاً نیاز دارند بزرگسالان اطلاعات را برای آن‌ها تفسیر کنند، زیرا آن‌ها تجربه زیادی برای در نظر گرفتن تمام جنبه‌های چیزی مانند کرونا را ندارند، لذا حقایق دقیق و متناسب با سن آنان ارائه دهید.
  11. بیماری واگیردار کرونا در شرایط سیال قرار دارد. بزرگسالان می‌توانند به کودکان اطمینان دهند که حتی تغییر شرایط - مثلاً اعمال اقدامات احتیاطی خاص - فقط برای این است که آسیبی به آن‌ها وارد نشود.
  12. مهم است کارها مستمر باشد و به کودکان یادآوری شود پس از بازی در بیرون از منزل یا پیش از صرف غذا دست‌هایشان را با آب گرم و صابون بشویند و سعی کنند چشم‌ها، بینی و دهان خود را لمس نکنند.
  13. به کودکان کمک شود تا یاد بگیرند در زمانی که در مورد مسائل احساس نگرانی می‌کنند، باید با دیگران صحبت کنند. شما می‌توانید به کودک بگویید: هنگامی که احساس اضطراب می‌کنید، در مورد آن با بزرگترها صحبت کنید، زیرا آن‌ها معمولاً می‌توانند به شما کمک کنند.
  14. به شیوه‌ای کنجکاوانه و سرگرم‌کننده به نگرانی‌های کودکان رسیدگی کنید. می‌توانید بگویید: چه می‌شود اگر بگویم بیشتر بچه‌ها به این ویروس مبتلا نمی‌شوند؟ یا چه می‌شود اگر بگویم بیشتر افراد بیمار خیلی از اینجا دور هستند؟ سپس می‌توانید اطلاعاتی در اختیار آن‌ها قرار دهید.
  15. والدین و کارکنان می‌توانند به کودکان یادآوری کنند تمام کارکنان بیمارستان آموزش‌های مربوط به این بیماری را پشت سر گذاشته‌اند و می‌دانند چگونه از بیماران مراقبت کنند. کارکنان بیمارستان دارای تجربه مناسبی در مراقبت از افراد هستند و برای درمان برنامه دارند و می‌دانند باید چه اقداماتی را انجام دهند.
  16. مهم است کودکان بدانند افراد بزرگسال زیادی سخت در تلاش هستند تا اطمینان حاصل شود این بیماری افراد زیادی را بیمار نکند. افراد فوق‌العاده باهوشی سخت در حال مطالعه و کار بر روی این بیماری هستند. تغییر شرایط مانند تعطیل شدن مدارس به این دلیل خواهد بود که افراد بزرگسال تصمیم گرفته‌اند از همه محافظت کنند.
  17. بزرگسالان با انجام صحیح مسائل بهداشتی، مانند شستشوی مداوم دست‌ها، بهترین راه برای واداشتن کودکان به انجام آن است. بزرگسالان می‌توانند به کودکان اطلاع دهند:می‌خواهم دست‌هایم را بشویم و می‌خواهم آهنگ الفبا را بخوانم. یا بزرگسالان می‌توانند بگویند: وای، بینی‌ام را لمس کردم. باید برون دست‌هایم را بشویم. این روال عادت‌های سلامت بلندمدتی هستند که کودکان برای همیشه به خاطر خواهند داشت.
  18. کسی که می‌گوید اکثر مردم نسبتاً در برابر این بیماری واگیردار، کرونا محافظت نشده‌اند ولی به کودکان گفته شود که آن‌ها مشخصاً در برابر کرونا آسیب‌پذیر نیستند. این پیامی مهم برای کودکان است. البته لازم است گفته شود از آنجا که کرونا بسیار جدید است، دانشمندان دقیق نمی‌دانند چرا تعداد کودکانی که علائم ویروس در آن‌ها ظاهر می‌شود کم است یا چرا کودکان علائم خفیف‌تری دارند، اما بزرگسالان می‌توانند به کودکان بگویند که بیشتر کودکان به خاطر این ویروس بسیار بیمار نمی‌شود.

نوشته از: دکتر کارن روگرز (Karen Rogers)، روانشناس بالینی در بیمارستان کودکان لس آنجلس (Children's Hospital Los Angeles)

خدایا به ما مهربانی بده آمین

دلی «ساده» و «آسمانی» بده آمین

به ما «عقل و عفت» بده ای خدا آمین

به ما «صبر و طاقت» بده ای خدا آمین

 

  • مهارت‌ها توانایی‌هایی هستند که با تمرین مداوم یک مربی پرورش می‌یابند و منجر به ارتقای یاددهی افراد فراگیرش می‌گردد. برای آشنایی با این مهارت ها می توانید در پیوست، به آن ها دسترسی داشته باشید.
  • موفق باشید.

 

مستندات
پیوست Size
مهارت ها- کرونا 821.29 کیلوبایت
ایتا روبیکا