رفتن به محتوای اصلی

تقویم تبلیغی

تقویم تبلیغی

 

مقدمه ای بر تقویم تبلیغی

تنها اشخاص، اشیا، نمادها یا نام های مقدّس نیستند که زمان ها و مکان ها را مقدّس می کنند، بلکه گاهی این رابطه معکوس می شود، یعنی؛ تقدّس از مکان ها و زمان های مقدّس نیز می تواند به اشخاص، اشیا و نمادها یا دیگر مکان ها و زمان ها سرایت پیدا کند. در تقویم ها سه زمان متفاوت هم زمان در کنار یکدیگر زیست می­ کنند: هجری قمری، شمسی و میلادی. این زمان ها صرفا نام­ های متفاوتی نیستند که برای مشخص نمودن زمان استفاده شده ­اند، بلکه هر یک مربوط به دنیا و تاریخی ویژه هستند و به همین علّت معناهای متفاوتی را با خود حمل می­ کنند. 

بدین ترتیب می­ توان گفت که مردم هم زمان ساکن سه دنیای مختلف هستند. البته از آن­ جایی ­که مبنای تقویم ایران زمان هجری شمسی است، در زیست روزمره و شرایط عادی اکثریت اعضای جامعه آن را مبنای فعالیت­ های فردی و اجتماعی خود قرار می ­دهند و تقویم هجری قمری و میلادی مربوط به زمان­ ها، شرایط یا افراد خاصّ هستند. 

برای مثال تقویم میلادی صرفا در زمان­ هایی که روزهای جهانی، مانند؛ روز جهانی کارگر و ... جشن گرفته می­ شوند یا در ایام سال نوی میلادی و یا توسط افرادی که ارتباطات شغلی و غیرشغلی با خارج از مرزهای ایران و در سطح جهانی دارند، مورد استفاده قرار می ­گیرند و مطرح می­ شوند. آشنایی با مناسبت های دینی، ملّی، سیاسی و ... یکی از کارهای مفیدی است که به شما مربیّان عزیز امکان می‌دهد تا با زمان‌بندی این مناسبت ها و رویدادها، یادآوری‌های مبتنی بر زمان وقوع هر یک از آن ها و به همراه داشتن آن در تَقْوِيم تبلیغی خود، برنامه‌های روزانه خویش را مدیریت کنید. 

 

تنظیم تقویم تبلیغی

تنظیم تقویم تبلیغی برای هر روز، راهنمای خوبی برای برنامه ریزی و انجام به موقع مناسبت ها است که با تلاش خودمان، ضمن ذكر مناسبت های دینی و تبلیغی، در هر روز با تبلیغ سنّت های ارزشمند دینی و هدایت مخاطبان به سوی معارف اهلبیت علیهم السّلام کار مفیدی بتوانیم، انجام دهیم. جمادی‌ از ریشه ‌جمادا(جَمُدَ) به ‌معنای ‌انجماد، سرمای ‌سخت ‌و یخ‌ زدن‌ است. این ‌ماه‌ را از آن ‌رو جمادی ‌نامیده‌اند كه در زمان نام‌گذاری، ‌آب ‌در این‌ ماه‌ منجمد می‌شده است.(1) 

ابتدا  به خلاصه تقویم تبلیغی ماه جَمادی‌الاولی یا جُمادی‌الاَوَّل 1440 و دی ماه 1397 توجّه كنید و در ادامه برای اطّلاع بیش تر به «پیوست» برای مناسبت های ماه پنجم قمری «جُمادی‌الاَوَّل 1440» و مناسبت های ماه های دی، بهمن و اسفند 1397، تقویم تبلیغی مراجعه فرمایید:

 

وقایع ماه جُمادی‌الاَوَّل

  1. سلمان در جُمادی‌الاَوَّل سال 1 ه.ق اسلام آورد.
  2. روز پنجم: ولادت حضرت زینب(س) در 5 ه. ق.
  3. روز سیزدهم: زیارت حضرت فاطمه(س) و عزاداری برای شهادت حضرت فاطمه(س). شهادت حضرت فاطمه(س) در 11 ه.ق. از اعمال مستحب در این روز زیارت حضرت فاطمه(س) است. این زیارت چنین است: «السلام علیكِ یا سیدة نساءِ العالمین، السلام علیكِ یا والِدةَ الحجج علی النّاس اَجمعین، السلام علیكِ ایتها المظلومَة المَمنوعة حَقُّها، اللّهم صَلّ علی اَمَتِكَ وابنةِ نبیك و زوجةِ وصی نبیكَ صلوةً تُزْلِفُها فَوق زُلفی عبادِكَ المكرمین من اهل السموات و اهل الارَضینَ...»(2)
  4. روز پانزدهم: ولادت امام سجاد(ع) در 36 ه. ق؛ فتح بصره توسّط امام علی(ع) در 36 ه.ق(3) زیارت امام علی(ع)(4)؛ زیارت حضرت فاطمه(س)(5)؛ زیارت امام سجاد(ع)(6)؛ روزه.(7)

 

مناسبت های ماه دی 1397 و ژانويه2019

  • ۱ دی روز میلاد خورشید؛ جشن خرم روز
  • ۴ دی جشن کریسمس، تولّد عیسی مسیح(ع)[25 دسامبر]
  • ۵ دی سالروز زلزله بم(1382) و درگذشت آشو، اَبَراِنسان بزرگ
  • ۸ دی به آذر روز و روز بین المللی تنوّع زيست محيطي(‌29 دسامبر)‌
  • ۱۱ دی جشن آغاز سال نو میلادی[1 ژانويه]
  • ۱۴ دی روز جهاني بريل(‌4 ژانويه)
  • ۱۵ دی به مهر روز
  • ۲۰ دی سالروز شهادت امیرکبیر به دستور ناصرالدّین شاه قاجار
  • ۲۱ دی روز جهاني خنده(11 ژانويه)
  • ۲۲ دی ولادت حضرت زینب(س)و روز پرستار و بهورز[٥ جُمادی‌الاَوَّل]
  • ۲۳ دی به دین روز
  • ۲۷ دی اجرای توافق نامه‌ی برجام
  • سومين يكشنبه ماه ژانويه روز جهاني مذهب

برای هر روز، برنامه‌های روزانه تبلغی خویش را مدیریت کنید. در «پیوست» برای مناسبت های ماه پنجم قمری «جُمادی‌الاَوَّل 1440» و مناسبت های ماه های دی، بهمن و اسفند 1397،

 ارائه شده را ملاحظه فرمایید.

پانویس:

  1. مسعودی، مروج الذهب، ۱۴۰۹ق، ج۲، ص۱۸۹.
  2. مفاتیح الجنان، ص 296.
  3. تقویم عبادی، ص 58.
  4. مفاتیح الجنان، 279.
  5. همان، ص 296.
  6. همان، ص 297.
  7. عروة الوثقی، ج 2، ص 242 و بحارالانوار، ج 98، ص 371.

منابع:

  1. ویکی شیعه
  2. دانشنامه‌ی اسلامی
  3. تقویم روزهای مهم هجری قمری
  4. بحارالانوار، ج۱۰۷، ص۶۳و۶۴ و ج۱، ص۲۰۵
  5. قمی، شیخ عباس، مفاتيح الجنان، فصل ۱۰، در اعمال جَمادی‌الاولی
  6. تقویم روزهای ماه جُمادی‌الاَوَّل و خیمه، خرداد و تیر ۱۳۸۵، شماره ۲۳
  7. مسعودی، علی بن الحسین، مروج الذّهب و معادن الجوهر، داغر، اسعد، قم، دارالهجرة، چ۲، ۱۴۰۹ق
  8. قمی، شیخ عباس، الفوائد الرّضویة فی أحوال علماء المذهب الجعفریة، ناصر باقری بیدهندی، قم، بوستان کتاب، ۱۳۸۵ش، ج۱، ص۵۴۲٫ برگرفته از سایت اهل بیت(ع)
موضوع کودک و نوجوان
مستندات
پیوست Size
تقویم تبلیغی 372.96 کیلوبایت
ایتا روبیکا