فداکاران

فداکاران

 

مقدمه ای بر آشنایی با فداکاران

آیا آگر بشنوید؛ «سهام خیّام»! او را می شناسید؟ شاید تصوّر کنید نام فردی عرب زبان و از کشورهای عربی و یا ... باشد! این گناه ماست که نام فداکاری چون این دختر کوچک سرزمینمان را در شهرش، «هویزه» جاگذاریم و نتوانیم او را معرفی کنیم. این سرزمین فداکارانی دارد که وجود ما زنده به فداکاری آنان است. فداکارانی چون بزرگ مردانِ کوچکِ خرمشهر، شهیدان محمدحسین فهمیده، بهنام محمدی و ... که با مداد شجاعت خویش، دفترچه خیال دشمنان را خط خطی کردند و شیر زنانی پیرو مکتب زینب (س)، چون دخترک قهرمان هویزه، شهیده «سهام خیّام» که با قدرت آتشین سنگریزه های ابابیلی اش، سپاه سیاه ابرهه را مبهوت ... . در ادامه برای تهیه محتوا در رابطه با موضوع به پیوست تقدیمی، با عنوان «فداکاران» مراجعه فرمایید.

 

فداکاران افتخار آمیز ایران

همیشه انسان ­های فداکاری هستند که برای نجات دیگران با کمک به هم‌نوعان، جان خود را به خطر می‌اندازند؛ به همین سبب نام و یاد این فداکاران، در ذهن مردم، جاودانه می‌ماند. از این گونه فداکاران بزرگ و افتخار آفرین، در هر کشوری، بسیارند. در کشور بزرگ ما نیز مردان و زنان، حتّی کودکان و نوجوانان فداکار، فراوانند. زندگی این فداکاران شریف و بزرگ­وار، سرمشق و چراغ راه ماست. با فداکارانی مانند: شهیده سهام خیّام[1]، معلّم فداکار حسن امیدزاده[2] و ... بیش تر آشنا شویم.

در ادامه برای تهیه محتوا در رابطه با موضوع به پیوست تقدیمی، با عنوان « ایثارگران و فداکاران » مراجعه فرمایید.

 

برای آشنایی با مهارت‌های موردنیازتان می‌توانید با کلیک روی هرکدام از موارد زیر، به آن‌ها دسترسی داشته باشید:

  1. مهارت «پایان»
  2. مهارت «بازی»
  3. مهارت «شروع»
  4. مهارت «تدریس»
  5. مهارت «نویسندگی»
  6. مهارت‌ «قصّه‌گویی»
  7. مهارت «شعرخوانی»
  8. شیوه «تنظیم محتوا»
  9. مهارت «تابلونویسی»
  10. مهارت «رنگ آمیزی»
  11. مهارت «فرزندپروری»
  12. مهارت آموزش «مفاهیم قرآنی»

 

نکات کلاسداری: هدف از کلاسداری، اثرگذاری مطلوب دینی در حوزه عقاید، اخلاق، احکام و … می باشد. شما با مراجعه به پیوست می توانید نکات کلاسداری را دریافت فرمایید تا به یادگیری بهتر و ارتقاء معلومات فراگیرنتان کمک کنید.

موفق باشید.

پی نوشت:

[1] معرفی کتاب: «سهام خیام؛ دختری از هویزه» نوشته سید قاسم یاحسینی، اولین اثر درباره دختر دانش آموزی است که در حمله عراقی‌ها به شهادت رسید. چاپ دوم این کتاب در ۶۶ صفحه، از انتشارات سوره مهر است. سهام خیام، ۹ آبان سال ۱۳۵۹، هدف گلوله های ارتش صدام قرار گرفت. وی قهرمان ملی است با وجود اینکه سه دهه از شهادتش، هر آنچه که درباره او بوده، مطالبی است که در نشریات مختلف به مناسبت سالگرد شهادتش ارائه شده و زندگی نامه او به صورت مختصر در اغلب سایت‌های مربوط به شهدا آمده است.

[2] حسن امیدزاده (۱۳۳۳ - ۲۸ تیر ۱۳۹۱) معلم فداکار گیلانی و اهل شفت بود که در یک حادثه آتش‌سوزی در مدرسه محل خدمتش، جان چند دانش آموز را نجات داد و خودش از ناحیه سر، صورت و گردن دچار سوختگی شدید شد. در ۱۸ بهمن ۷۶ ساعت ۱۲ صبح، در مدرسه روستای «بیجارسر» شفت، بر اثر وزش باد شدید، بخاری کلاس دوم آتش گرفت و منجر به آتش سوزی کلاس شد. امیدزاده بچه‌ها را یکی یکی بیرون آورد. پس از آن به علت بسته شدن در، به سختی توانست خودش از کلاس بیرون بیاید. امیدزاده در جریان این حادثه به شدت مجروح شد و شدت جراحات وارده به حدی بود که ۱۷ مرتبه تحت عمل جراحی قرار گرفت.

 حسن امیدزاده سرانجام در ۲۸ تیر ۱۳۹۱، با ۵۸ سال سن (۱۵ سال پس از واقعۀ آتش‌سوزی) و در اثر عوارض و عواقب ناشی از سوختگی، در فومن درگذشت. نام مدرسه محل حادثه به «معلم ایثارگر حسن امیدزاده» تغییر کرد. او هم چنین «نشان لیاقت» از ریاست جمهوری وقت دریافت کرد که توسط آموزش و پرورش به وی اهدا شد. هم چنین نام وی در کنار فداکاران و ایثارگرانی هم چون محمد حسین فهمیده، سهام خیام و ریزعلی خواجوی، دهقان فداکار در درس ششم کتاب فارسی سوم ابتدایی و در کتاب انگلیسی مقطع متوسطه ۲ آمده است.

مستندات
پیوست Size
ایثارگران و فداکاران 1.71 مگابایت
مهارت ها - فداکاران 526.31 کیلوبایت
ایتا روبیکا