رفتن به محتوای اصلی

بهشت پرستاران

بهشت پرستاران

 

 مقدمه ای بر بهشت پرستاران

گاهی در تاریخ، انسان های بزرگی می درخشند که مدال افتخار می گیرند و بر بلندای شکوه انسانیت می ایستند و همواره الگوی نسل های بشری هستند و در تدارک جایی در بهشت هستند. بدون شک از این نمونه ها حضرت زینب(س) و دنبال کنندگان راه او هستند. همان هایی که شخصیت بزرگی دارند و تاکنون ده ها کتاب و صدها مقاله درباره آن ها، نگارش یافته است. 

دانشمندان و تاریخ نگاران، هر کدام از دیدگاه خویش، زندگانی و قهرمانی آن ها را مورد تحلیل و تجلیل قرار داده اند. به مناسبت ولادت این بانوی قهرمان، ابتدا گوشه هایی از زندگانی شکوهمند وی بیان می شود، بدان امید که راه روش و معنویت حضرتش همواره بدرقه زندگی مان باشد. روز ۵جمادی الاول ۵ه.ق، تولد این بانوی قهرمان، پاک سیرت و ستوده خصال از خاندان آل رسول(ص) است. 

بانوی شایسته ای که الگوی صبر و مقاومت، جلوه ای از فضائل و کمالات اخلاقی و انسانی است، آن چنان که ویژگی های پدر گرامی اش را در خود جمع کرد و که «زینت پدر» نام گرفت و وارث تمام زیبائی های خاندان رسالت و امامت در طول تاریخ گردید و پیام آور خصلت های والای انسانی معنوی شد و جلوه ای از خصائل پسندیده نبوی علوی و فاطمی گردید، شکیبایی، پارسایی، دانش و بینش، حلم و حزم، تدبیر ، سیاست و سیادت، بزرگواری عظمت روح و جلالت شخصیت، پایداری در راه هدف، قوت قلب و اراده ای فولادین، راستی و امانتداری، دفاع از حقّ و عدل و ارزش های معنوی، حمایت از یتیمان و ضعیفان و محرومان، مهر و عطوفت و شفقت، پرورش فرزندان پاک و صالح، همسرداری، خانه داری، عزّت نفس، وفا به عهد، برخی از اوصاف و ویژگی های این دختر رسالت و یادگار امامت می باشد که به غیر از مادر گرامی اش بانوی دیگری به آن عظمت نرسید و به این جهت به آن حضرت صدّیقه صغری، عقیله، عالمه غیر معلّمه، محدّثه، و … گفته شده است.(1) 

مقام علمی زینب کبری آن چنان واضح و روشن است که سخن حضرت سجاد(ع) برای درک عظمت آن بانوی دانشمند کافی است. حضرت سجاد(ع) در مورد جایگاه علمی آن بزرگوار فرمود: عمه جان! به لطف الهی تو دانشوری هستی که از گنجینه وحی علم آموخته ای و کسی به تو آموزش نداده و اندیشمندی هستی که بدون معلم می فهمی و تعقل و تدبّر داری!.»(2)

 

پرستاری در بهشت پرستاران که باشی...

پرستار که باشی!...

  • پرستار که باشی شاید در رویای بچه ها غول سفید پوشی هستی که مدام می خواهی، آمپولشان بزنی.
  • پرستار که باشی شاید خیلی ها، خیلی چیزها را ندانند امّا تو می دانی که فرشته­ ایی با لباسی سفید و مقدّسی.
  • پرستار که باشی شاید بدانی که پرستاری یکی از راه های قُرب به خداوند و دست یابی به کمال انسانی است.
  • پرستار که باشی شاید کسی نداند که تو چقدر خندیدی با خنده های بیمارت و چقدر اشک ریختی با با اشک هایش.
  • پرستار که باشی شاید کسی نداند که چه شب ها از فرط خواب و خستگی چقدر چرت زدی روی میز ایستگاه پرستاری.
  • پرستار که باشی شاید بدانی که چنین نگرشی به حرفه ­ات، نشاط و علاقه ویژه ای در وجودت ایجاد می ­کند تا شغلت را، وظیفه ای الهی-انسانی بدانی و خدا هم به نامت در بهشت برایت جایی آفریده است.(3)
  • پرستار که باشی شاید بدانی که اگر فردی در زمینه اصول علمی و حرفه‌ای؛ مراقبت، درمان و آموزش بیماران تحصیل کرده و در آن مهارت یافته تا از پیران، کودکان و ... مراقبت و یا از بیماران مواظبت ‌کند، پرستار گویند.
  • پرستار که باشی باید بدانی که امام زین العابدین(ع) درباره حضرت زینب كبری(ع) فرمود: «شبی كه فردای آن پدرم به شهادت رسید، من نشسته بودم و عمه ام زینب در نزد من بود و از من به گونه ای نیكو پرستاری می كرد.»(4)

۲۲دی۱۳۹۷[۵جمادي الاولي] به مناسبت روز تولّد حضرت زینب كبری(ع) روز پرستار(5) و بهورز است. روز جهانی پرستار هرسال در ۱۲ماه مه به منظور قدردانی از پرستاران، در اقصی نقاط جهان گرامی داشته می‌شود. به این خاطر که زادروز فلورانس نایتینگل پرستار انگلیسی و بنیان گذار حرفه پرستاری مدرن در ۱۲مه است، این روز به عنوان روز پرستار انتخاب شده‌است.(6)

در پیوست با برخی از ویژگی های حضرت زینب(س) آشنا شوید.

برای آشنایی با مهارت‌های موردنیازتان در تدریس می‌توانید با کلیک روی هرکدام از موارد زیر، به آن‌ها دسترسی داشته باشید:

 

  1. کلاسداری
  2. اسباب‌بازی
  3. نقد داستان
  4. تربيت برتر
  5. جدول قرآنی
  6. پوشش مربّی
  7. قصه‌های قرآن
  8. قصه حیوانات
  9. اشعار کودکانه
  10. پرسش و پاسخ
  11. مهارت «پایان»
  12. مهارت «بازی»
  13. مهارت «شروع»
  14. مخاطب شناسی
  15. پرسش استاندارد
  16. اطلاعاتی از قرآن
  17. مهارت «تدریس»
  18. بیست اصل تربیتی
  19. مهارت «نویسندگی»
  20. مهارت‌ «قصّه‌گویی»
  21. مهارت «شعرخوانی»
  22. شیوه «تنظیم محتوا»
  23. مهارت «تابلونویسی»
  24. مهارت «رنگ آمیزی»
  25. مهارت «فرزندپروری»
  26. مهارت آموزش «مفاهیم قرآنی»

محمدرضا عابدی

پانویس:

  1. مستدرک سفینة البحار، ج۴، ص۳۱۳، صاحب تنقیح المقالی در مورد حضرت زینب(س) می نویسد: زینب و ما زینب و ما ادراک ما زینب هی عقیلة بنی هاشم و قد حازت من الصفات الحمیدة مالم یحزها بعد امّها احد حتی حق ان یقال هی الصدیقة الصغری… . تنقیح المقالی، ج۳، باب فضل النساء، ص۷۹.
  2. انت بحمداللّه عالمةٌ غیر معلّمةٍ و فهمةٌ غیر مفهمّةٍ. الاحتجاج، ج۲، ص۳۰۵ و لهوف، سید بن طاووس، ص۲۹۲.
  3. ما قَضی مُسلِمٌ لِمُسلِمٍ حاجةً اِلاّ ناداهُ اللّه ُ تبارکَ و تعالی عَلیَّ ثوابُکَ وَلا اَرْضی لَکَ بِدُونِ الجَنّةِ؛ هیچ مسلمانی حاجت مسلمان دیگری را روا نمی سازد، مگر این که خداوند تبارک و تعالی به او خطاب کند که پاداش تو به عهده من است و کمتر از بهشت برایت نمی پسندم. تفسیر ابوالفتوح رازی و كلینى، اصول كافى، ج ۳، ص ۲۸۵.
  4. بحارالانوار، ج ۱۲، ص ۲۳۰.
  5. پرستار یا نرس(نِ) nurse [انگ] (اِ) فردی که در زمینة اصول علمی و مهارت های حرفه ای مراقبت و درمان بیماران تحصیل کرده و در آن تبحّر داشته باشد.(فره) پرستار: [پ َرَ] (نف،اِ) صفت فاعلی از پرستیدن. بنده. عبد. برده. چاکر. خادم. غلام. نوکر. خدمتکار.(برهان) مطلق خدمتکار.(غیاث اللغات)
  6. فلورانس نایتینگل: Nightingale Florence(۱۸۲۰-۱۹۱۰میلادی)، مشهور به بانوی چراغ‌به‌دست، وی شب‏ ها چراغ به دست در میدان ‏های جنگ به دنبال زخمی‏ ها می ‏گشت و به همین دلیل او را خاتون فانوس به دست، نام دادند.

در پیوست با برخی از ویژگی های حضرت زینب(س) آشنا شوید.

موضوع کودک و نوجوان
مطالب مرتبط
مستندات
پیوست Size
بهشت پرستاران 1.26 مگابایت
ایتا روبیکا