چراغ‌به‌دست

چراغ‌به‌دست

 

آشنایی با بانوی چراغ به دست

دریکی از روزهای خوب، کودکی به دنیا چشم گشود که بعدها یکی از مشهورترین زنان جهان شد. در حقیقت او با یک‌عمر تلاش و کوشش درراه بهبود حال بیماران سبب شد که امروز به یاد این زن مهربان باشیم. او بسیار کنجکاو بود. همیشه می‌خواست که رویدادهای تازه را به چشم خود ببیند، نه اینکه تعریف آن‌ها را از مردم بشنود. ازاین‌رو دقیق می‌شد که سر از هر کاری درآورد. روزی که در بیمارستانی از بیماران عیادت می‌کرد دریافت که از همین‌جا بایستی شروع کند، چون بیماران به پرستاری او نیاز بیشتری داشتند.

بیمارستانی که او در آن بود مانند دیگر بیمارستان‌های آن زمان کثیف بود و بسیار بد اداره می‌شد. پرستاران نمی‌دانستند چگونه از یک بیمار پرستاری کنند. درنتیجه بیشتر بیمارانی که در بیمارستان بستری می‌شدند می‌مردند. در آن زمان پرستاری کار آبرومندی نبود و به پرستاران مانند امروز به دیدهٔ احترام نگاه نمی‌کردند. ازاین‌رو هنگامی‌که به پدر و مادرش گفت: ... دوست دارد پرستار شود. 

آن‌ها از این گفته اش، وحشت کردند و با تمام قدرت مخالفت کردند، تا دخترشان به این کار که برازندهٔ او نبود مشغول نشود. اما او با مهربانی درراه بهبود حال بیماران کوشید و همین کار او سبب شد که امروز به یاد این بانوی مهربان مشهور به بانوی چراغ‌به‌دست باشیم. به پیوست مراجعه فرمایید.

 

پرستار که باشی!...

  • پرستار که باشی شاید در رویای بچه ها غول سفید پوشی هستی که مدام می خواهی، آمپولشان بزنی.
  • پرستار که باشی شاید خیلی ها، خیلی چیزها را ندانند امّا تو می دانی که فرشته­ ایی با لباسی سفید و مقدّسی.
  • پرستار که باشی شاید بدانی که پرستاری یکی از راه های قُرب به خداوند و دست یابی به کمال انسانی است.
  • پرستار که باشی شاید کسی نداند که تو چقدر خندیدی با خنده های بیمارت و چقدر اشک ریختی با با اشک هایش.
  • پرستار که باشی شاید کسی نداند که چه شب ها از فرط خواب و خستگی چقدر چرت زدی روی میز ایستگاه پرستاری.
  • پرستار که باشی شاید بدانی که چنین نگرشی به حرفه ­ات، نشاط و علاقه ویژه ای در وجودت ایجاد می ­کند تا شغلت را، وظیفه ای الهی-انسانی بدانی و خدا هم به نامت در بهشت برایت جایی آفریده است.[1]
  • پرستار که باشی شاید بدانی که اگر فردی در زمینه اصول علمی و حرفه‌ای؛ مراقبت، درمان و آموزش بیماران تحصیل کرده و در آن مهارت یافته تا از پیران، کودکان و ... مراقبت و یا از بیماران مواظبت ‌کند، پرستار گویند.
  • پرستار که باشی باید بدانی که امام زین العابدین(ع) درباره حضرت زینب كبری(ع) فرمود: «شبی كه فردای آن پدرم به شهادت رسید، من نشسته بودم و عمه ام زینب در نزد من بود و از من به گونه ای نیكو پرستاری می كرد.»[2]

 

روز پرستار

هرسال در ۱۲ماه مه، یا 5 جمادي الاولي به مناسبت روز تولّد حضرت زینب كبری (ع) روز پرستار و بهورز است. روز جهانی پرستار به منظور قدردانی از پرستاران، در اقصی نقاط جهان گرامی داشته می‌شود. به این خاطر که زادروز بانوی چراغ‌به‌دست فلورانس نایتینگل پرستار انگلیسی و بنیان گذار حرفه پرستاری مدرن در ۱۲مه است، این روز به عنوان روز پرستار انتخاب شده‌است.[3]

 

برای خواندن داستان بانوی چراغ‌به‌دست به پیوست مراجعه فرمایید.

 

برای آشنایی با مهارت‌های موردنیازتان در تدریس می‌توانید با کلیک روی هرکدام از موارد زیر، به آن‌ها دسترسی داشته باشید:

  1. شعر
  2. اردو
  3. مثل‌ها
  4. مسابقه
  5. گِل‌بازی
  6. کلاسداری
  7. اسباب‌بازی
  8. نقد داستان
  9. تربيت برتر
  10. جدول قرآنی
  11. پوشش مربّی
  12. قصه‌های قرآن
  13. قصه حیوانات
  14. اشعار کودکانه
  15. پرسش و پاسخ
  16. مهارت «پایان»
  17. مهارت «بازی»
  18. مهارت «شروع»
  19. مخاطب شناسی
  20. پرسش استاندارد
  21. اطلاعاتی از قرآن
  22. مهارت «تدریس»
  23. بیست اصل تربیتی
  24. مهارت «نویسندگی»
  25. مهارت‌ «قصّه‌گویی»
  26. مهارت «شعرخوانی»
  27. شیوه «تنظیم محتوا»
  28. مهارت «تابلونویسی»
  29. مهارت «رنگ آمیزی»
  30. مهارت «فرزندپروری»
  31. مهارت آموزش «مفاهیم قرآنی»

 

پی نوشت:

[1] . ما قَضی مُسلِمٌ لِمُسلِمٍ حاجةً اِلاّ ناداهُ اللّه ُ تبارکَ و تعالی عَلیَّ ثوابُکَ وَلا اَرْضی لَکَ بِدُونِ الجَنّةِ؛ هیچ مسلمانی حاجت مسلمان دیگری را روا نمی سازد، مگر این که خداوند تبارک و تعالی به او خطاب کند که پاداش تو به عهده من است و کمتر از بهشت برایت نمی پسندم. تفسیر ابوالفتوح رازی و كلینى، اصول كافى، ج ۳، ص ۲۸۵.

[2] . بحارالانوار، ج ۱۲، ص ۲۳۰.

[3] پرستار یا نرس(نِ) nurse [انگ] (اِ) فردی که در زمینة اصول علمی و مهارت های حرفه ای مراقبت و درمان بیماران تحصیل کرده و در آن تبحّر داشته باشد.(فره) پرستار: [پ َرَ] (نف،اِ) صفت فاعلی از پرستیدن. بنده. عبد. برده. چاکر. خادم. غلام. نوکر. خدمتکار.(برهان) مطلق خدمتکار.(غیاث اللغات) فلورانس نایتینگل: Nightingale Florence(۱۸۲۰-۱۹۱۰میلادی)، مشهور به بانوی چراغ‌به‌دست، وی شب‏ ها چراغ به دست در میدان ‏های جنگ به دنبال زخمی‏ ها می ‏گشت و به همین دلیل او را خاتون فانوس به دست، نام دادند. روز 12 مه، (23 ارديبهشت) به افتخار تاریخ تولد فلورانست نایتینگل، روز جهانی پرستار نهاده شده است.

 فلورانس نایتینگل یک اصلاحگر اجتماعی، آماردان و بنیانگذار پرستاری نوین بود. نایتینگل زمانی برجسته شد که به عنوان مدیر و مربی، ترتیب مراقبت سازمان یافته از سربازان مجروح در طی جنگ کریمه را داد. او به پرستاران اعتباری امیدوار کننده می داد.

 بخصوص توصیفی که از او شد به عنوان «زنی چراغ بدست» که شبانگاه میان مجروحین جنگی گشت می‌زد. در ۱۸۶۰، نایتینگل با تأسیس مدرسه پرستاری در بیمارستان سنت توماس در لندن، اساس پرستاری حرفه ای را بنا نهاد. اصلاحات اجتماعی او شامل ارتقاء سطح سلامت برای تمام بخش‌های جامعه بریتانیا، بهبود وضع گرسنگی در هند، کمک به قوانین سقط جنین که برای زنان، خشن بود و توسعه فرم‌های قابل قبول مشارکت زنان در نیروی کار. 

نایتینگل یک نویسنده حیرت‌آور و همه‌کاره بود. بسیاری از کارهایی که او در دوران زندگانی اش منتشر کرده، مرتبط با دانش پزشکی بوده‌است. او همچنین در استفاده از اینفوگرافی‌ها نیز پیشتاز بود و از ارائه‌های مصور داده‌های آماری نیز به نحو مؤثری استفاده می‌کرد. بسیاری از نوشته‌های او شامل کارهای گسترده‌ای در مورد مذهب و عرفان بوده و تنها پس از مرگ او بود که منتشر شدند.

موضوع کودک و نوجوان
مستندات
پیوست Size
بانوی چراغ‌به‌دست 794.66 کیلوبایت
ایتا روبیکا